Tűzmadarak

Profi cirkusz előadások 2000 óta

“Karácsonyi vakáció”

Csapatunk két tagja, Bálint és Geret izgalmas tapasztalattal gazdagodott 2021 telén. Érkezett egy felkérés Spanyolországból, a PortAventura Vidámpark Karácsonyi műsorába. Egy régebbi darabból találtak meg egy részletet a szervezők, amit szerettek volna beilleszteni az előadásba. 

Velük együtt egy olyan nemzetközi csapatot kértek fel, amelyben többek között Etiópia, Oroszország, Ukrajna, Spanyolország és Bulgária is képviseltette magát, akikből összekovácsolódott egy nagy összművészeti-cirkuszi produkció.

Sok gyakorlás és felkészülés állt mögöttük, hiszen egyikük régen, másikuk még nem is használta az egyik eszközt, amit el kellett sajátítani rövid időn belül. Vittek botot, buzogányt illetve a kihívást jelentő nagy labdát is, amit úgy lehet elképzelni, mintha ők maguk lennének a kezek, és a két kéz öt labdával zsonglőrködik. Nézd csak meg a saját szemeiddel 10:50-től a videóban, úgy érthetőbb lesz. :)

Hatalmas koncentrációt igényelt a műsor, hiszen több száz elkapást ugyanúgy kellett véghez vinni napi 3-szor, 96 előadás alkalmával, 70.000-80.000 néző előtt. Az utcaszínházzal ellentétben itt kevésbé kapcsolódhattak vagy meríthettek a közönségből, nem volt elfogadható a hibázás, hiszen más volt a rendezői és előadói koncepció. 

Érezhető volt a produkció alakulása a kint töltött idő alatt. Érdekes megfigyelés volt számukra, hogy ilyen rövid idő alatt hogyan teszik a magukévá a műsorszámát. Mennyire tudnak kifele vagy befele figyelni. Mennyire lehet a karakter játékra összpontosítani, vagy éppen mi változott egyik hétről a másikra. Gyors következtetéseket is le lehetett vonni, mit javítson, mire csoportosítsanak inkább figyelmet és még sorolhatnám.

Ha megnézted közben a műsorról készült videót (8:45-től vannak színpadon a fiúk) , akkor talán meglepődtél, hogy nem a megszokott Tűzmadarak stílusát láttad, amin nem csodálkozunk. A műsor, mint említettem Karácsonyi időszakban volt, ami önmagában megadja az alaphangulatot, amelyre még rájött a revü-musical “cukormázzal és csillámporral”, ami új közeget jelentett a fiúknak, de le a kalappal előttük, hiszen kétség kívül ebben is megtalálták a helyüket!

Ha szabad napjuk volt, a regenerálódás mellett gyakran kirándultak vagy bicikliztek a környéken és világot láttak. Külön öröm volt, hogy mindkettőjük családja kilátogatott hozzájuk Karácsonykor. Napsütésben és tengerparti hangulatban töltötték az ünnepeket.

Az biztos, hogy egy életre szóló élmény marad számukra!

HírekElőadásokNaptárCsapatKapcsolat
instagramyoutube